söndag 22 januari 2012

...att uppbrottets timma är nära

Ni vet det där orange brevet som trillar ner i brevlådan varje år. Det där som inte känns jätteangeläget för var man och kvinna att öppna. Det där som får en del att tro att de fått ett himla stort fint kuvert med en ny portkod i.
I år är det verkligen dags att lägga ner liiite energi och engagemang när brevet trillar in. I år vill jag inte höra några jävla suckar över slöseri med papper. I år öppnar ni det orange kuvertet!

Varför då undrar nu vän av ordning!

Jo det ska jag berätta. Bara av den enkla anledningen att årets brev ansvarar jag för. Och inte nog med det, för att folk ska få rätt bostadsbidrag, pension, sjuk- och aktivitetsstöd ägnar vi oss åt att räkna om förmånerna när det kommer nya skattetabeller (varje år alltså). Och det lilla nätta uppdraget ansvarar jag också för.

Men nu drar det ihop sig, vi är snart klara och aldrig någonsin har jag haft ett uppdrag som varit roligare och mer utmanande. På en annan blogg, i en annan tid skrev jag just om att jag har ett av landets just nu viktigaste uppdrag. Nu förstår ni va?

Så, nu är det dags att se om sitt hus och hitta nya utmaningar.
Och ni sätter er ner och väntar på det där färgglada brevet och så sliter ni upp det och jublar samtidigt av glädje när det väl kommer. Oavsett vilken pension ni kan förvänta er (och DEN är jag inte ansvarig för) så jublar ni, över förmånen att bo i ett land som tillhandahåller pension...om än liten och mager...och så tänker ni med stolthet att ni minsann känner den som ansvarat för arbetet att få fram underlaget till just ert brev!

Se så, iväg med er!

14 kommentarer:

 1. Hurra hurra!
  Bra jobbat ju!

  Markattan

  SvaraRadera
 2. NUUU!?? Syns jag nu? Flera veckor har gått utan att jag kunnat kommentera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du syns så bra, så bra. Trevligt att se dig!

   Radera
 3. *är stolt över den lilla och magra pensionen som jag kommer få efter ett långt arbetsliv* (ironi).Men är samtidigt jävligt stolt och glad för att jag finns just här där det är möjligt att bli stolt över en sån sak. Sen är det mycket jag är o-stolt över, men det är en helt annat sak.
  Härligt är det i alla fall att se att jag kan kommentera här, läsa de andras kommentarer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Titta, nu är det flow minsann, inte mindre än två kommentarer på raken!
   Grattis :-)
   Och som vi säger i försäkringsbranschen "Bättre en liten och mager pension än ingen pension" (Det där sista hittade jag på just nu för att låta lite myndig och käck)

   Radera
 4. Jag jublar! I promise! Japps. Minns precis att du skrev om viktiga uppdraget och jag har faktiskt funderat på vad det skulle kunna vara eftersom jag vet var du jobbar. Men till att tänka på orange kuvertet, dit kom jag aldrig! Håller med Markattan: Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska lyssna ordentligt neråt dina trakter så jag hör jublet!
   Och Tack, jo jag har jobbat bra, är nöjd med insatsen.

   Radera
 5. Oh.
  Det ska jag tänka på när det ramlar ner i brevlådan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag absolut att du ska göra. Sitt där och tänk du på mitt slit för att få fram alla dessa oranga brev. Herrejisses vad trött jag är känner jag nu :-)

   Radera
 6. Jag kände väl på mig att det var något speciellt med det där orange kuvertet i år ! Tänk att det var från dig ... jippie ! Hur som haver med innehållet... men herregud, jag är ju en numera alldeles enkel "torpare" ... frisk, nöjd med mitt det liv som jag lever... har verkligen inte mycket att beklaga mig över ! Det finns många som har höga siffror på papperet som ligger i det där "konvolutet" och de klagar lik förbaskat !Sedan är det många som har anledning att fundera mer än en gång på hur de skall överleva ekonomisk .... men det kan ju som sagt va inte du rå för !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk att det var från mig...
   Och tänk vilket fint liv du har där i ditt torp....härligt!

   Radera
 7. Mitt orangea brev har fortfarande inte kommit. Är det till dig man ska lämna in klagomål på det?

  SvaraRadera
 8. Nix! Men du ska inte vara så himla ivrig...lugn, lugn, det kommer. Men jag tror att kravet är att brevet ska vara ute hos samtliga senast i mars. Så hitta på något medan du väntar, skriv en bok till exempel.

  SvaraRadera