tisdag 3 januari 2012

...att fåglar kvittrar olika

I min hall bor 5 fina papegojor. De håller sig för det mesta högst upp på spegeln och när jag går hemifrån på morgonen burrar de upp sig, flaxar lite med vingarna som om de ville damma sig själva och sen önskar de mig en god dag.På jobbet finns skator som sjunger olika visor beroende på publik. Och innan de sjunger vänder de kappan efter vinden så att det säkert ska bli rätt låt. Och så sjunger de falskt, tondöva!

I trädgården gömmer sig gråsparvar och sjunger sin alltför tidiga vårvisa.

Möjligen finns det fler fågelupplevelser att räkna in men jag är väl ingen jävla ornitolog så jag nöjer mig med att två av tre är rätt ok. Fast de där skatorna skriker så att de överröstar de andra.


Note to self; googla "skatfälla"!

5 kommentarer:

 1. Haha! Ja de där skatorna....

  Markattan, tycker du ska lösenordsskydda

  SvaraRadera
 2. Jodå. Vi är med koltrast igen, halleluja! Den förra matade jag så att han tappade vett och sans och inte märkte att sparvhöken dök ner och gjorde mos av honom. Jag hade dåligt samvete i ett halvår. Nu är det en ny här och har vi tur, koltrasten och jag, så överlever han.
  Men skator tycker jag inte om. Inte bara för att det är bråkiga, de skitar ner så till den milda grad. Både med frön och fjädrar. Och oljud.
  Kanske jag ska träna Harry att jaga skator. Vill du hyra honom då? O, jag kan ju bli snorrik med tanke på hur många det finns. ;-)

  Kram kära och kör så det ryker!

  SvaraRadera
 3. Skrattar högt här när jag läser. Du är fan helt otroligt bra!
  De där vänder-kappan-efter-vinden-skatorna har jag också hört. Usch så illa de lät! Konstigt att de kvittrade ljuvligt sen vid helt andra tillfällen. Men, som du sa, det är ju helt beroende på vilken publik de sjunger/kvittrar för.

  SvaraRadera
 4. Apropå papegojor: När vår kära syster Lena bodde i Uppsala, så hörde hon en röst som enträget och med ganska knarrig stämma upprepade: Får jag lov, ska vi dansa? Får jag lov, ska vi dansa? Hon undrade förstås vad det var för en idiot som bjöd upp till dans så där mitt på eftermiddagen då hon var på väg hem.
  Ja, du har förstås redan gissat vad det var för en slags kavaljer. Satt i en bur på en balkong.

  Jag drar en till. En f d arbetskompis hade en undulat som pratade. Det enda den kunde säga var: Puss, puss på dig. Och en gång när hon ringde och beställde varor, ja det var innan storvaruhusens tid, så satte sig undulaten (som förresten hette Pelle minns jag nu) på telefonluren och drog sin ramsa i öronen på handelsman själv. Förvirring förstås, men sen goa skratt.

  Med mo(r)d och argan list kan du fånga in skator. Speciellt Sundsvalls-boende sådana. Och drämma dom i huvet på varann. Så de Tuppar av.

  Nej, nu får jag sluta. Var bara lite allmänt uppspelt så här frampå senkvällen. Din klocka visar galet - hon är 22.54 pip.

  SvaraRadera
 5. Såna där skränande jävla skator har jag också att göra med. Det är lycka att komma in här och se dig sätta ord på det jag själv upplever.

  SvaraRadera