måndag 13 februari 2012

...att tillsammans flyttar vi berg

Och inte fuskar vi heller när vi bygger*.

Hux flux köpte jag mig nytt kylåfrys då det gamla var....ja rätt gammalt....
Men det hampade sig så att det nya är dryga 10 cm högre än det gamla. Och det visste jag när jag köpte det! Här hade det mäts och funderats så jag visste på förhand att det här går bra.

Nu hör det till saken att huset jag bor i byggdes när gubben låg i vagga, det är alltså 50+ och samtliga skåp är från tiden. (Det heter så på antikiska)
Stadigt och stabilt. Och det vill sig inte bättre (eller sämre) än att jag fyller 50 till hösten och av mina barn önskar jag mig ett stycke nytt golv i mitt kök. Där kylåfrys ska stå, tänka sig. Och då ska hela den här hörnan i köket rivas ut och så ska det på nytt golv, ett snyggt, gärna i trä...eller sån där urtjusig svartvitrutig matta eller så.

Så inte gjorde det något alls att gubben inhandlade sticksåg och testkörde den på mitt skåp för nu kommer den nya att få plats.
Hoppas så att det kommer på plats under morgondagen.

*Och fuskbygge var det när mitt nuvarande köksgolv blev lagt. Den som gjorde det skulle ha stryk och det av flera skäl. För det första är det ett sånt där billigt laminatgolv av sämsta sort. Bara plast eller nåt sånt. Med ett buller som gör mig galen. (Galnare)
För det andra för att det är så uselt gjort vilket visade sig extra tydligt igår när vi skulle flytta på det gamla kylskåpet och förbereda för det nya. Golvet var så lagt att det inte gick att få kylen bort från den där hörnan där det stod utan att göra sönder golvhelvetet.
Och med tanke på stundande födelsedagspresent var ju det kanske inte så himla noga....men ändå....det är principen ju!

Ja, nu är det alltså bara att vänta och hålla en liten och onödig tumme (för det här kommer ju att gå jättebra) för att det här kommer att gå jättebra!Förresten var jag på födelsedagskalas i lördags!


Födelsedagsbarnet....två år på onsdag!

Ja men det var väl allt för nu.

2 kommentarer:

 1. Jisses vad du fixar och donar. Jag blir alldeles matt. Men jag håller det för troligt att det blir tjusigt värre när allt står klart.

  Och grattis till tvååringen! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men jag har ju heller ingen beige roman att våndas över så jag har tid att fixa och dona. Men nu tycker jag ju inte att det är så himla mycket fixande och donande....eller?
   Jag tycker mest att jag är ute och ränner, ligger på sängen och läser eller glor på teven eller har ont i en axel....När inte min snåla arbetsgivare STATEN tvingar iväg mig på jobb.

   Tack för gratulationerna, tycker att jag fixatådonat fram en formidabel tvååring!

   Radera